Pastrarea inghetatei

Cu unele exceptii, majoritatea produselor alimentare trebuie sa fie proaspete. Aceasta se refera si la inghetata. Industria insa inainteaza inghetatei unele conditii referitor la termenul de pastrare. Conditiile bune de pastrare sunt o premisa a calitatii bune la pastrarea timp de cateva luni.

   In timpul pastrarii se pot observa unele neajunsuri fizice si chimice. Din punct de vedere chimic, cel mai des se va confrunta cu procesul oxidarii. Mai intai de toate ea se manifesta prin gustul de hartie,care se ntransforma rapid in gust clar de oxidare. Pentru diminuarea oxidarii in limitele acceptabile se va folosi ambalajul corespunzator.

   Cel mai des pot fi intalnite modificari fizice pe suprafata inghetatei in ambalaj. La aceasta se refera cristalele mari de gheata, ce fac ca inghetata sa fie prea rece la gust. Astfel de modificare se observa la variatia brusca a temperaturii in timpul pastrarii sau din cauza socul termic in timpul transportarii. Acest neajuns poate fi inlaturat numai imbunatatind conditiile pastrarii. Uneori inghetata este transportata in pachete izolate, insa aceasta nu este o solutie ieftina.

   Multe tipuri de inghetata ca batoanele, eskimo pe betisor sunt acoperite cu glazura de ciocolata, care poate micsora influenta socului termic si diminua procesul de oxidare.

HAT
  • Cotă: